Selecţionerul naţionalei de fotbal a Angliei, italianul Fabio Capello, în funcţie din ianuarie 2008, a declarat că nu se gândeşte să demisioneze după înfrângerea suferită de echipa sa contra Germaniei (1-4), în optimile de finală ale Cupei Mondiale, informează AFP.
‘Vă gândiţi să demisionaţi?’, a întrebat un ziarist la coferinţa de presă de după meci. ‘Nu, în niciun caz’, a răspuns Capello.

În legătură cu viitorul său, Capello, care are contract până în 2012, a afirmat: ‘Am timp să mă hotărăsc. Trebuie să mă întâlnesc cu preşedintele (Federaţiei Engleze – n. red.). Voi aştepta întoarcerea la Londra’.

În opinia tehnicianului, golul anulat pe nedrept lui Lampard, la scorul de 2-1 pentru Germania, ‘este unul dintre cele mai importante momente ale meciului’.

‘Acel gol era foarte important. Dacă egalam, am fi jucat altfel. La 2-1 am jucat bine. La 3-1 trebuie să recunoaştem însă că am fost puţin dezamăgiţi. Germania are o echipă foarte puternică, a reuşit un meci foarte bun. Am făcut câteva greşeli pe care le-am plătit pe contraatac. Cea mai mare greşeală e însă cea a arbitrului. Întotdeauna micile detalii stabilesc rezultatul’, a spus Capello.

Anglia a suferit duminică împotriva Germaniei cea mai severă înfrângere din istoria participărilor sale la turneele finale ale Cupei Mondiale.

AGERPRES (Mircea Lazaroniu)