Cultura Category

Operatorii culturali din Sibiu si-au unit fortele pentru a promova atractiile turistice din centrul cultural transilvanean.
Muzeul National Brukenthal si Complexul National Muzeal Astra au incheiat astazi un acord de colaborare cu ARTmania Festival, festivalul de muzica si arte conexe din Sibiu.

Marţi, 6 iulie, la ora 18, Editura ART vă invită la Sala Dalles, pentru lansarea volumului ‘Ce mai rămâne din cultura franceză?’ al jurnalistului american Donald Morrison, urmat de ‘Preocuparea pentru grandoare’, de Antoine Compagnon. Invitaţi la discuţii vor fi Bogdan Ghiu (scriitor), Augustin Ioan (arhitect), Marius Chivu (critic literar) şi Laura Albulescu (redactor-şef al [...]

25 Iunie 2010
26 Iunie 2010
27 Iunie 2010
Cetate, Suceava
În perioada 25-27 iunie 2010 se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Festivalului-concurs de Muzică Folk „La Suceava în Cetate”, eveniment organizat de către Consiliul Judeţean Suceava, prin intermediul instituţiilor sale de cultură, Centrul Cultural „Bucovina” şi Complexul Muzeal al Bucovinei.

Academia Credis, unul din centrele consacrate de traininguri educationale din Romania, organizeaza in perioada iulie august 2010, prima tabara de Adobe Photoshop. Tabara ofera posibilitatea participantilor sa invete sa utilizeze un program de grafica si design, intr-o atmosfera plina de voie buna si distractie.
Cand vine vorba de traininguri educationale, de cele mai multe ori, aceasta [...]

Ziua Portilor Deschise la British Council

In: Cultura

Asociatia Young Goldfish, impreuna cu Asociatia SIS organizeaza luni 31 mai 2010, intre orele 15.00 18.00 Ziua Portilor Deschise, la sediul British Council din Bucuresti, Calea Dorobantilor, nr. 14.
In cadrul evenimentului vor fi prezentate oportunitatile de dezvoltare si de angajare in domeniu, mediul de lucru si cerintele din cadrul British Council, dar si sfaturi pentru [...]

Start EUROPAfest 2010

In: Cultura

Singurul festival din Europa care reuneşte jazz, blues, pop şi muzică clasică, se desfăşoară în Bucureşti între 7 şi 13 mai. Peste 250 de artişti din 36 de ţări susţin concerte de excepţie pe scenele Capitalei – Sala Auditorium, Art Center Tinerimea Română, Hard Rock Cafe sau Art Jazz Club vor răsuna în acordurile unora [...]

Poveşti din LumeaMare ediţia 4-a

In: Cultura

O întâlnire concurs pentru cei pasionaţi de călătorii. La această ediţie discutăm despre America de Sud.
Am ajuns la a patra ediţie a întâlnirii – concurs de Poveşti din Lumea Mare! Ne îndreptăm de această dată gândurile către America de Sud de unde vă aducem impresii bogate şi surprize plăcute. Vom avea povestitori care ne vor [...]

Cristian Teodorescu, autorul romanului Medgidia, oraşul de apoi, apărut la Cartea Românească, este cîştigătorul premiului Naţional de Proză “Ziarul de Iaşi” 2009.
Medgidia, oraşul de apoi a mai fost nominalizat la Premiile revistei Observator cultural pe anul 2009 şi la „Cartea anului 2009” al revistei România literară şi Fundaţia Anonimul.
Premiul National de Proză „Ziarul de Iasi” [...]